Användningstips

Innan du börjar

Innan din dagsaktivitet, starta din Contact GPS utomhus med fri sikt mot himlen. Lägg enheten stilla på ett plant underlag. På detta sätt kommer enheten att så snabbt som möjligt hitta sin position med hjälp av de satelliter som den hittar. Vänta tills du får in den första positionen från enheten i Contact GPS appen. Detta tar normalt 3-5 minuter.

Placera sändaren rätt

Du kan förbättra prestandan på din Contact GPS genom att placera den så bra som möjligt. Enheten använder GPS-teknik som är beroende av bra GPS-mottagning. Genom att placera sändaren så högt som möjligt och inte ha saker ovanför som stör mottagningen mot satelliterna så garanteras bästa möjliga funktion. Har du din Contact GPS i en ryggsäck, lägg den gärna i ett fack längst upp. Använder du enheten på en jakthund, placera den gärna i en väst på hunden istället för att använda den på ett halsband. På så vis får du både bättre mottagning och skyddar enheten.

Var förberedd

Om du håller på med en säsongsbetonad aktivitet kan det hända att din utrustning har legat oanvänd sedan förra säsongen. Ta dig tid att prova din utrustning några dagar innan säsongen börjar. Kanske behöver SIM-kortet fyllas på med pengar, eller det kanske tillkommit nya funktioner i webbappen som du inte känner till.